شوید پلو به عنوان یکی از غذا های محبوب ایرانی شناخته می شود که با طعم و عطر بی نظیر خود، جذابیت زیادی دارد. راز خوشمزگی این غذا استفاده از ادویه های خاص است. ادویهی مخصوص برای شوید پلو یک ترکیب فوق العاده و خوشعطر است که شامل شوید خشک شده، نمک، نشاسته ذرت، و ادویه هایی مانند دارچین، هل، زردچوبه، پودر پیاز، زعفران و سایر ادویه های معطر می شود. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با ادویه شوید پلو و طرز تهیه این غذای لذیذ بیشتر آشنا کنیم.
ادویههای به کار رفته در شوید پلو معمولا شامل موارد زیر هستند.
برای تهیه انواع ادویه جات به صورت فله و بسته بندی از سایت بالسی می توانید با شماره 09128939218 تماس بگیرید.
شوید پلو یکی از پلو های مجلسی و خوشمزه ایرانی است. شما می توانید این غذای لذیذ را در خانه برای مهمانان خود تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید. در ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه را برای شما عزیزان آورده ایم.
مواد لازم
طرز تهیه
مرحله اول
ابتدا مرغ ها را خوب شسته و تمیز کنید، سپس روی آنها 3 شیار باریک ایجاد کنید. برای آماده سازی برنج، آن را به همراه آب و نمک بخیسانید و حداقل 3 ساعت بماند تا برنج به طور کامل بخیسد و نرم شود.
مرحله دوم
اگر از شوید تازه استفاده میکنید، ابتدا شویدها را پاک کنید و بشورید تا کلیه آلودگیها و خاکهای موجود بر روی آنها برداشته شود. سپس شویدها را کنار بگذارید تا آب آنها برود. این کار باعث می شود که شوید ها برای استفاده در طبخ، بهتر آماده شوند و به غذا طعم و عطر خاصی بدهند.
مرحله سوم
مرغها را در یک ظرف مناسب بریزید و با 3 قاشق زعفران دم کرده به خوبی ماساژ دهید. سپس درب ظرف را ببندید و مرغ ها را در یخچال قرار دهید. این کار به مرغ این اجازه می دهد که زعفران را جذب کند و طعم و عطر زعفران به خوبی به گوشت مرغ وارد شود.
مرحله چهارم
مرغها را پس از نیم ساعت از یخچال خارج کنید. سپس فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را به مرغ اضافه کنید و دوباره به خوبی ماساژ دهید. ماساژ دادن به این مواد به معنای مخلوط کردن آنها با مرغ است تا به طور یکنواخت روی آن پخش شوند و به گوشت مرغ جذب شوند. سپس مرغها را دوباره در یخچال قرار دهید. این کار به مرغ این امکان را میدهد که از مزه و طعم ادویهها به خوبی بهره ببرد.
مرحله پنجم
در یک تابه مقداری روغن داغ کنید و مرغ ها را در آن تفت دهید تا کمی سرخ شود.
مرحله ششم
پیاز را پوست بگیرید و آن را بشویید سپس به صورت خلالی خرد کنید.
مرحله هفتم
در یک قابلمه پیاز ها را با روغن سرخ کنید تا کاراملی شود.
مرحله هشتم
سیر را نیز پوست بگیرید و با رنده ریز آن ها رنده کنید. سپس سیر رنده شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله نهم
یک عدد فلفل دلمهای کوچک را شسته و تخمههای آن را خارج کرده، سپس آن را به صورت خلالی یا نگینی ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. فلفل دلمهای عطر و طعم بینظیری به مرغ میبخشد.
مرحله دهم
هویج را پوست بگیرید سپس به صورت حلقه ای نازک برش دهید و به پیاز اضافه کنید سپس تفت دهید.
مرحله یازدهم
به پیاز ادویههایی از قبیل نمک، فلفل سیاه و پودر لیمو عمانی اضافه کرده و تفت دهید تا ادویهها به طور مساوی به مواد بپیوندند. میزان نمک و فلفل به سلیقهی شخصی بستگی دارد؛ برخی از افراد علاقه دارند که غذا تند یا خوش نمک باشد، در این صورت میتوانید ادویهها را افزایش دهید.
مرحله دوازدهم
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله سیزدهم
برگ بو را به همراه آب به مواد اضافه کنید.
مرحله چهاردهم
مرغ هایی که سرخ کرده اید را به مواد پیاز اضافه کنید و حرارت گاز را کم کنید تا مرغ بپزد.
مرحله پانزدهم
در نیم ساعت پایانی، زعفران را به مرغ اضافه کنید.
مرحله شانزدهم
در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید تا بجوشد. سپس برنج خیس شده را به آب جوش اضافه کنید.
مرحله هفدهم
وقتی برنج آب دوباره به جوش آمد و کمی نرم شد شوید را به برنج اضافه کنید و کمی هم بزنید سپس آبکش کنید.
مرحله هجدهم
در ته قابلمه روغن بریزد سپس ته دیگ دلخواهتان را بچینید. برنج را روی ته دیگ بریزید و به کره آب شده را به همراه کمی ترکیب روغن آب داغ به برنج اضافه کنید کناره های برنج را به وسط بکشید و با کمک ته کفگیر سوراخ های عمیق در آن ایجاد کنید سپس برنج را دم بگذارید.
مرحله نوزدهم
اگر بخواهید میتوانید برنج سفید را با زعفران ترکیب کنید و یا اینکه زعفران دم کرده را در اواخر پخت روی برنج بریزید. غذای شما آماده است نوش جان!
ادویه ها نقش بسیار مهمی در ایجاد طعم و عطر بینظیر شوید پلو دارند. با انتخاب درست ادویه ها و استفاده مناسب از آن ها، می توانید به این غذای ایرانی اصیل طعمی منحصر به فرد ببخشید. باید به خاطر داشت که سلیقه ی شما و دیگران متفاوت است. بنابراین با کمی امتحان و انتخاب ترکیبات مختلف، می توانید بهترین ادویه ها را برای شوید پلوی خود پیدا کنید.
گرام ماسالا یا گراماسالا نوعی ادویهی هندی است که بسیار خوشمزه و خوش عطر است. این ادویه منحصر به کشور هند نیست، بلکه در بیشتر کشور ها هم شناخته شده و پرمصرف است. در ایران از این ادویه برای پخت پلو به جای ادویه ی کاری و یا ادویه ی بریانی نیز استفاده می شود. با ما همراه باشید تا در ادامه کاربرد ادویه گرام ماسالا و همچطنین طرز تهیه این ادویه معطر را برای شما شرح دهیم.
ادویه گرام ماسالا را می توان در پخت بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار داد. در ادامه برخی از کاربرد های این ادویه را ذکر خواهیم کرد.
ادویه گرام ماسالا یکی از انواع ادویه های ترکیبی خوشمزه و پرطرفدار هندی است که با ترکیبات متنوعی درست می شود. برای تهیه این ادویه خوش عطر می توانید از روش زیر استفاده کنید.
مواد لازم
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه ادویه گرام ماسالا هندی، ابتدا جوز هندی را به صورت رنده ای خرد می کنیم. سپس از یک تابه استیل استفاده می کنیم و به آن تخم گشنیز، پودر زنجبیل، گل سرخ، زیره سیاه، دارچین، میخک، برگ بو و رازیانه را اضافه می کنیم.
مرحله دوم
سپس به ترکیب ادویه های قبلی، فلفل قرمز یا پاپریکا، هل، زردچوبه، زیره سبز، فلفل سیاه، اَنیسون یا بادیان و جوز هندی را اضافه کرده و همه را با هم مخلوط می کنیم. سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و به مدت حدود ۵ دقیقه تفت می دهیم تا ادویه ها خوب ترکیب شده و روایح آنها آزاد شوند.
مرحله سوم
توجه داشته باشید که تفت دادن ادویه ها باعث می شود طعم و عطر آنها با هم ادغام شده و بوی خامی شان از بین برود. سپس تابه را از روی حرارت برمی داریم و ادویه ها را به صورت داغ درون غذاساز می ریزیم و آنها را میکس می کنیم تا به طور کامل پودر شوند.
مرحله چهارم
توجه داشته باشید که مقدار ادویه ها می تواند بسته به سلیقه هر شخص متغیر باشد. به عنوان مثال، اگر مقدار فلفل قرمز یا پاپریکا را افزایش دهید، رنگ ادویه گرام ماسالا قرمز می شود. همچنین، اگر مقدار زردچوبه را بیشتر کنید، رنگ ادویه گرام ماسالا زرد خواهد شد.
مرحله پنجم
در پایان، به ادویه گرام ماسالا اجازه می دهیم کاملاً خنک شود، سپس آن را درون ظرف شیشه ای با درب قرار می دهیم. سپس درب ظرف را محکم می بندیم و آن را در یک محیط خشک و خنک نگهداری می کنیم. ادویه گرام ماسالا مناسب برای استفاده در غذا هایی با طعم سرد است.
برای تهیه انواع ادویه جات به صورت فله و بسته بندی در سایت بالسی می توانید با شماره 09128939218 تماس بگیرید.
ماسالا یکی از ادویه های محبوب در آشپزی هندی است که معمولاً برای تهیه غذاهایی مانند کاری و دال استفاده می شود. این ادویه دارای طعم و آرومایی خاصی است که به غذاها طعم خاصی می بخشد. روش استفاده از ماسالا به ترکیب آن با سایر مواد غذایی و نوع غذایی مورد نظر بستگی دارد. اینجا چند نکته برای استفاده از ادویه گرام ماسالا در آشپزی آمده است.
با این روش ها، می توانید از ادویه گرام ماسالا به بهترین نحو در آشپزی خود استفاده کنید.
برای استفاده از این ادویه محبوب می توانید نکات زیر را در نظر بگیرید.
قورمه سبزی یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که در تهیه آن از اسفناج، جعفری و شنبلیله استفاده می شود. در میان این مواد، شنبلیله نوعی سبزی ویژه است که در بسیاری از غذاهای ایرانی به عنوان طعم دهنده اصلی کاربرد دارد. شنبلیله خشک یک سبزی خاص و دلپذیر است که میتواند به قورمه سبزی طعم و مزه جدیدی ببخشد. در انتخاب زمان و روش اضافه کردن شنبلیله خشک به قورمه سبزی، باید بر اساس تمایلات شخصی و سلیقه خود عمل کنید. بسیاری از خانه داران و آشپز ها، شنبلیله را به قورمه سبزی اضافه می کنند تا طعم، رنگ و مزه جدیدی به این غذا ببخشد. در این مطلب شنبلیله خشک برای قورمه سبزی و زمان اضافه کردن آن به قورمه سبزی را بررسی خواهیم کرد.
می توانید شنبلیله خشک را به صورت پودر دریافت کنید، زیرا شنبلیله به صورت پودر از طعم و رایحه قوی تری برخوردار است. در صورتی که دوست دارید طعم شنبلیله بیشتر به غذا منتقل شود، شنبلیله را به طور کامل خرد کرده و به قورمه سبزی اضافه کنید. اضافه کردن شنبلیله خشک به قورمه سبزی یک تجربه خوشمزه و جدید است، اما همانند دیگر اجزای قورمه سبزی، زمان اضافه کردن شنبلیله خشک به این غذا بستگی به سلیقه شما دارد.
می توانید شنبلیله را به صورت تزئینی به غذا اضافه کنید و در هنگام سرو از طعم و رایحه آن لذت ببرید. همچنین می توانید شنبلیله را در مرحله پخت به قورمه سبزی اضافه کنید و این خورش را با طعم و مزه بارز شنبلیله تجربه کنید. در هر صورت، با اضافه کردن شنبلیله خشک به قورمه سبزی، ترکیبی منحصر به فرد ایجاد خواهد شد که می توانید این تجربه ی جدید را در آشپزخانه ی خود به اشتراک بگذارید.
برای تهیه سبزیجات خشک به صورت فله و بسته بندی از سایت بالسی با شماره 09128939218 تماس بگیرید.
قورمه سبزی یکی از محبوبترین خورشتهای ایرانی است که میتوانید با استفاده از سبزی خشک نیز آماده کنید، این روش، با وجود متفاوت بودنش، یک گزینه عالی برای دورهمیها و مهمانیهاست.
مواد لازم
مرحله اول، آماده کردن مواد برای پخت
لوبیاها را از شب قبل خیس کنید تا نفخ بگیرند و زمان پختشان کاهش یابد. سپس آنها را در قابلمهای با حرارت ملایم پخته و آبکش کنید. سبزی خشک را نیم ساعت در آب گرم قرار دهید و سپس آب آنها را تخلیه کنید. در یک ماهیتابه، با حرارت کم، سبزی خشک را تفت دهید تا آب آنها بخار شود. سپس کمی روغن سرخکردنی را به ماهیتابه اضافه کرده و سبزی خشک را تا زمانی که به رنگ تیره در بیایند، سرخ کنید.
مرحله دوم، تفت دادن سیر و پیاز
زمانی که سبزی در حال سرخ شدن است، پیازها را شسته و خرد کنید. پیاز سرخ شده را همراه با روغن سرخ کردنی در یک قابلمه بریزید و تا زمانی که طلایی شود، تفت دهید. سپس سیر خرد شده را به قابلمه اضافه کنید تا به خورشت عطر و طعم دلپذیری بدهد.
قبل از اینکه سیر و پیاز کاملاً سرخ شوند، گوشت و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند، تفت دهید. حین پخت قورمه سبزی با سبزی خشک، نباید گوشت را زیاد تفت دهید تا آن پخته شود. در این مرحله بهتر است نمک را اضافه نکنید، زیرا ممکن است باعث دیرپز شدن گوشت شود. لوبیاهای پخته شده را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. کمی با سایر مواد تفت دهید، اما پوست لوبیا نباید چروک شود.
مرحله آخر، زمان برای پخت
سبزیهای سرخ شده را به پیاز، گوشت و لوبیا اضافه کنید و سپس به اندازهی سه چهارم قابلمه آب بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب جوش بیاید، سپس با حرارت ملایم، قورمه سبزی شروع به جا افتادن می کند. برای استفاده از لیمو عمانی در خورشت قورمه سبزی، میتوانید به چند روش عمل کنید.
در روش اول، بعد از آن که گوشت و لوبیا نیمپز شدند، لیمو عمانیها را با چنگال سوراخ کرده و به قابلمه قورمه سبزی اضافه کنید. در روش دیگر، لیمو عمانیها را در ظرفی خیس کرده و همراه با نمک به خورشت اضافه کنید. حتی میتوانید لیموها را از وسط نصف کرده، هسته آن را خارج کرده و همراه با سبزی به قابلمه اضافه کنید. همچنین، پودر لیمو عمانی نیز میتواند جایگزین خوبی برای لیمو عمانی تازه باشد که پس از پخت گوشت به خورشت اضافه میشود.
اگر می خواهید بدانید که این گیاه دارویی چه خاصیتی دارد، با ما همراه باشید تا با برخی از خواص این گیاه آشنا شوید.
در زمان طبخ هر غذا، نکات کلیدی وجود دارد که با رعایت آنها خوشت یا هر نوع غذایی بسیار خوشمزهتر و خوشرنگولعاب میشود.
انتخاب ادویه مناسب می تواند باعث بهتر
شدن دستپخت و لذیذ شدن غذاها شود. یکی از ادویه های محبوب در حال حاضر، ادویه
تندوری است. این ادویه هندی، از شهر تندور در هندوستان سرچشمه گرفته و تأثیر زیادی
بر آشپزی هندی داشته است. از نظر فرهنگی، ادویه تندوری یکی از ادویه های مهم
هندوستان محسوب می شود. در آشپزی هندی، این ادویه در انواع غذاها و سس ها به کار
می رود و به آنها طعم تند و گرمی می بخشد. در ادامه این مطلب قصد داریم موارد
استفاده ادویه تندوری را برای شما عزیزان بیان کنیم.
همه علاقه مندان به آشپزی و آشپزان حرفه ای به خوبی می دانند که دنیای ادویه ها چقدر بزرگ و شگفت انگیز است. ادویه ها به دلیل توانایی شان در تغییر طعم و عطر غذاها بسیار محبوب هستند. یکی از این ادویه های خوشمزه، ادویه تندوری است که در این مطلب به آن پرداخته ایم.
ادویه تندوری ترکیبی از ادویه ها است که به طور خاص برای استفاده با تندور یا تنور گلی تهیه می شود. تندور نوعی تنور استوانه ای است که در کشور هایی مانند هندوستان، افغانستان و ایران استفاده می شود و معمولاً با ذغال و چوب گرم می شود. بنابراین، با توجه به این که همه در خانه خود تندور ندارند، خرید ادویه تندوری یا تهیه آن در خانه راه حل بهتری است.
برای تهیه ادویه تندوری، همانطور که اشاره کردیم، باید ادویه های مختلفی را ترکیب کنید. این ادویه ها بسته به سلیقه افراد ممکن است متفاوت باشند، اما معمولاً شامل سیر، زنجبیل، پیاز، فلفل کاین (نوعی فلفل هندی تند)، ادویه گرام ماسالا و گاهی سایر ادویه ها و افزودنی ها می شوند. این ادویه ها اغلب در هاون با یکدیگر خرد و ترکیب می شوند. اما از هر ادویه چه مقدار باید استفاده کنید؟ می توانید از دستور زیر استفاده کنید.
برای تهیه انواع ادویه جات به صورت فله و بسته بندی در سایت بالسی می توانید با شماره 09128939218 تماس بگیرید.
این ادویه ها را با یکدیگر مخلوط کنید و در یک ظرف مناسب که هوا وارد آن نشود، نگه دارید. این ظرف را در یک محیط خشک و خنک نگه دارید تا حداکثر ۶ ماه مصرف کنید.
افرادی که به دنبال خرید ادویه تندوری هستند، از آن برای تهیه غذا هایی مانند جوجه کباب استفاده می کنند. به همین دلیل، این ادویه در کشور ما به نام ادویه جوجه کبابی نیز شناخته می شود. با تأکید بر اینکه این ادویه اصالتاً از هندوستان به ما رسیده است، بسیاری از افراد آن را در آشپزی های تنوری نیز به کار می برند.
یکی از غذاهای معروف، مرغ تندوری است که برای تهیه آن مرغ را با ترکیبی از ادویه تندوری و ماست مخلوط کرده و سپس آن را در یک تنور بسیار داغ می پزند. پوست مرغ به رنگ صورتی درآمده و طعم بسیار لذیذی دارد. این ادویه مقوی، معطر و خوشمزه را می توانید برای پخت سایر غذاها مانند جوجه کباب، میگو، ماهی و گریل کردن گوشت نیز به کار ببرید.
افرادی که چیپس خانگی درست می کنند، می توانند با افزودن این ادویه به آن، به چیپس های خود طعمی متفاوت و خوشمزه ببخشند.
بهترین زمان برای اضافه کردن این ادویه به غذا، قبل از طبخ و در زمان آماده سازی مواد اولیه با استفاده از روش مرینت است. برای استفاده از این ادویه، می توانید مقدار مشخصی (مثلاً ۱۰ گرم) از آن را با روغن خوراکی (مانند روغن زیتون یا روغن کنجد) مخلوط کرده و سپس تکه های مرغ یا گوشت خود را در این ترکیب آغشته کنید و به مدت چند ساعت استراحت دهید. سپس بهتر است گوشت یا مرغ آماده شده را با روش کبابی یا سرخکردن بپزید.
خرید ادویه تندوری به دلیل مزایای متعددی که دارد، باید اولویت اصلی هر آشپز و هر کسی باشد که به غذاهای تند علاقه دارد. این ادویه مغذی ترکیبات مفید زیر را دارد.
فیبر: در ترکیبات ادویه تندوری، هل و فلفل سیاه گنجانده می شوند که هر دو حاوی مقدار زیادی فیبر هستند. برخی ادویه های دیگر مانند جوز هندی و میخک نیز دارای مقدار بالایی فیبر هستند.
مواد معدنی: زنجبیل و هل از جمله ترکیباتی هستند که حاوی مقادیر زیادی منگنز و مس هستند. همچنین، در بین اجزای ادویه های موجود در این ادویه هندی، مواد معدنی دیگری مانند آهن، کلسیم و منیزیم نیز یافت می شوند.
ویتامین ها: این ادویه از فلفل کاین (فلفل تند قرمز هندی) در ترکیبات خود استفاده می کند که سرشار از ویتامین A است. میخک و هل نیز ویتامین C بالایی دارند.
ادویه تندوری مزایای بسیاری برای سلامت انسان دارد که به چند مورد از آنها اشاره میکنیم.
اضافه وزن: افرادی که دارای اضافه وزن هستند، باید خرید ادویه تندوری را به فهرست خرید ماهانه خود اضافه کنند، زیرا با مصرف این ادویه، احساس سیری زودتر به آنها دست می دهد و می تواند از پرخوری جلوگیری کند.
یبوست: ترکیبات ادویه تندوری، همانطور که قبلاً گفته شد، حاوی مقادیر بالایی فیبر هستند. بنابراین، این ادویه ها می توانند به عبور مواد غذایی از طریق روده کمک کرده و می توانند برای درمان یبوست مفید باشند.
سرطان: کپسایسین یک ماده شیمیایی است که در فلفل قرمز یافت می شود و به طور معمول به عنوان ماده ای با خواص ضد التهاب و ضد اکسیدان شناخته می شود. برخی تحقیقات نشان داده است که کپسایسین ممکن است در مبارزه با برخی انواع سرطان ها، مانند سرطان های سینه و پروستات، اثرات مثبتی داشته باشد.
تندور یا تنور، اسم نوعی تنور استوانه ای در هندوستان است که مختص طبخ انواع غذاها است. یکی از دلایل محبوبیت چشمگیر این ادویه، طعم خاص و آسانی تهیه آن در خانه است. یکی از چالش هایی که آشپزان با آن مواجه می شوند، عدم پسند عطر گوشت و مرغ است. بنابراین، استفاده از ادویه های مناسبی همچون ادویه تندوری برای بهبود طعم این غذاها بسیار ضروری است.