در شوید پلو از چه ادویه هایی استفاده کنیم؟

در شوید پلو از چه ادویه هایی استفاده کنیم؟

شوید پلو به عنوان یکی از غذا های محبوب ایرانی شناخته می‌ شود که با طعم و عطر بی‌ نظیر خود، جذابیت زیادی دارد. راز خوشمزگی این غذا استفاده از ادویه‌ های خاص است. ادویه‌ی مخصوص برای شوید پلو یک ترکیب فوق ‌العاده و خوش‌عطر است که شامل شوید خشک شده، نمک، نشاسته ذرت، و ادویه‌ هایی مانند دارچین، هل، زردچوبه، پودر پیاز، زعفران و سایر ادویه‌ های معطر می‌ شود. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با ادویه شوید پلو و طرز تهیه این غذای لذیذ بیشتر آشنا کنیم.

 

ادویه های شوید پلو

ادویه‌های به کار رفته در شوید پلو معمولا شامل موارد زیر هستند.

  • زردچوبه
  • فلفل سیاه
  • نمک
  • دارچین
  • پودر لیموعمانی
  • زیره سیاه
  • پودر زنجبیل



برای تهیه انواع ادویه جات به صورت فله و بسته بندی از سایت بالسی می توانید با شماره 09128939218 تماس بگیرید.



طرز تهیه شوید پلو با مرغ

شوید پلو یکی از پلو های مجلسی و خوشمزه ایرانی است. شما می‌ توانید این غذای لذیذ را در خانه برای مهمانان خود تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید. در ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه را برای شما عزیزان آورده ایم.

مواد لازم

  • برنج: 3 پیمانه
  • شوید: 1.5 پیمانه
  • مرغ: 3 تکه
  • هویج: 1 عدد متوسط
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • فلفل دلمه ای: 1 عدد کوچک
  • کره: 30 گرم
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • سیر: 1 حبه
  • برگ بو: 2 عدد
  • فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
  • زردچوبه: ½ قاشق چایخوری
  • پودر لیمو عمانی: نوک قاشق چایخوری
  • نمک: ½ قاشق چایخوری
  • روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول

ابتدا مرغ‌ ها را خوب شسته و تمیز کنید، سپس روی آن‌ها 3 شیار باریک ایجاد کنید. برای آماده‌ سازی برنج، آن را به همراه آب و نمک بخیسانید و حداقل 3 ساعت بماند تا برنج به‌ طور کامل بخیسد و نرم شود.

مرحله دوم

اگر از شوید تازه استفاده می‌کنید، ابتدا شوید‌ها را پاک کنید و بشورید تا کلیه آلودگی‌ها و خاک‌های موجود بر روی آن‌ها برداشته شود. سپس شوید‌ها را کنار بگذارید تا آب آن‌ها برود. این کار باعث می‌ شود که شوید ‌ها برای استفاده در طبخ، بهتر آماده شوند و به غذا طعم و عطر خاصی بدهند.

مرحله سوم

مرغ‌ها را در یک ظرف مناسب بریزید و با 3 قاشق زعفران دم کرده به خوبی ماساژ دهید. سپس درب ظرف را ببندید و مرغ‌ ها را در یخچال قرار دهید. این کار به مرغ این اجازه می ‌دهد که زعفران را جذب کند و طعم و عطر زعفران به خوبی به گوشت مرغ وارد شود.

مرحله چهارم

مرغ‌ها را پس از نیم ساعت از یخچال خارج کنید. سپس فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را به مرغ اضافه کنید و دوباره به خوبی ماساژ دهید. ماساژ دادن به این مواد به معنای مخلوط کردن آن‌ها با مرغ است تا به طور یکنواخت روی آن پخش شوند و به گوشت مرغ جذب شوند. سپس مرغ‌ها را دوباره در یخچال قرار دهید. این کار به مرغ این امکان را می‌دهد که از مزه و طعم ادویه‌ها به خوبی بهره ببرد.

مرحله پنجم

در یک تابه مقداری روغن داغ کنید و مرغ ها را در آن تفت دهید تا کمی سرخ شود.

مرحله ششم

پیاز را پوست بگیرید و آن را بشویید سپس به صورت خلالی خرد کنید.

مرحله هفتم

در یک قابلمه پیاز ها را با روغن سرخ کنید تا کاراملی شود.

مرحله هشتم

سیر را نیز پوست بگیرید و با رنده ریز آن ها رنده کنید. سپس سیر رنده شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله نهم

یک عدد فلفل دلمه‌ای کوچک را شسته و تخمه‌های آن را خارج کرده، سپس آن را به صورت خلالی یا نگینی ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. فلفل دلمه‌ای عطر و طعم بی‌نظیری به مرغ می‌بخشد.

مرحله دهم

هویج را پوست بگیرید سپس به صورت حلقه ای نازک برش دهید و به پیاز اضافه کنید سپس تفت دهید.

مرحله یازدهم

به پیاز ادویه‌هایی از قبیل نمک، فلفل سیاه و پودر لیمو عمانی اضافه کرده و تفت دهید تا ادویه‌ها به طور مساوی به مواد بپیوندند. میزان نمک و فلفل به سلیقه‌ی شخصی بستگی دارد؛ برخی از افراد علاقه دارند که غذا تند یا خوش نمک باشد، در این صورت می‌توانید ادویه‌ها را افزایش دهید.

مرحله دوازدهم

رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله سیزدهم

برگ بو را به همراه آب به مواد اضافه کنید.

مرحله چهاردهم

مرغ هایی که سرخ کرده اید را به مواد پیاز اضافه کنید و حرارت گاز را کم کنید تا مرغ بپزد.

مرحله پانزدهم

در نیم ساعت پایانی، زعفران را به مرغ اضافه کنید.

مرحله شانزدهم

در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید تا بجوشد. سپس برنج خیس شده را به آب جوش اضافه کنید.

مرحله هفدهم

وقتی برنج آب دوباره به جوش آمد و کمی نرم شد شوید را به برنج اضافه کنید و کمی هم بزنید سپس آبکش کنید.

مرحله هجدهم

 در ته قابلمه روغن بریزد سپس ته دیگ دلخواهتان را بچینید. برنج را روی ته دیگ بریزید و به کره آب شده را به همراه کمی ترکیب روغن آب داغ به برنج اضافه کنید کناره های برنج را به وسط بکشید و با کمک ته کفگیر سوراخ های عمیق در آن ایجاد کنید سپس برنج را دم بگذارید.

مرحله نوزدهم

اگر بخواهید میتوانید برنج سفید را با زعفران ترکیب کنید و یا اینکه زعفران دم کرده را در اواخر پخت روی برنج بریزید. غذای شما آماده است نوش جان!

 

نکات طلایی در استفاده از ادویه شوید پلو

  • برای اینکه عطر و طعم ادویه‌ها به خوبی در غذا پخش شود، معمولاً بهترین روش این است که قبل از اضافه کردن به غذا، آن‌ ها را کمی تفت دهید. این کار باعث می‌ شود که ادویه‌ ها اسانس ‌ها و طعم‌ های خود را منتشر کنند و به غذا طعم عمیق‌ تر و غنی‌ تری ببخشند.
  • زمان اضافه کردن ادویه‌ ها به شوید پلو بسیار مهم است. معمولاً زردچوبه و فلفل سیاه را همراه با تفت دادن پیاز به غذا اضافه می‌ کنند تا طعم و عطر خود را منتشر کنند. ادویه ‌های دیگر مانند پودر لیمو عمانی و دارچین را می‌ توانید به زمان دم کشیدن برنج اضافه کنید تا به غذا عطر و طعم ویژه‌ ای ببخشید.
  • میزان استفاده از ادویه‌ ها بسته به سلیقه شما متفاوت است. بهتر است ابتدا با مقدار کمی از هر ادویه شروع کرده و در صورت نیاز، به تدریج مقدار آن‌ ها را افزایش دهید تا به طعم دلخواهتان برسید.
  • استفاده از ادویه‌ های تازه به شوید پلو عطر و طعم بهتری می ‌بخشد. به عنوان مثال، می ‌توانید به جای پودر لیمو عمانی، از لیمو عمانی خشک شده استفاده کنید.

 

 

سخن پایانی

ادویه ‌ها نقش بسیار مهمی در ایجاد طعم و عطر بی‌نظیر شوید پلو دارند. با انتخاب درست ادویه ‌ها و استفاده مناسب از آن ‌ها، می‌ توانید به این غذای ایرانی اصیل طعمی منحصر به فرد ببخشید. باید به خاطر داشت که سلیقه ‌ی شما و دیگران متفاوت است. بنابراین با کمی امتحان و انتخاب ترکیبات مختلف، می‌ توانید بهترین ادویه‌ ها را برای شوید پلوی خود پیدا کنید.

کاربرد های گوناگون ادویه گرام ماسالا

کاربرد های گوناگون ادویه گرام ماسالا

گرام ماسالا یا گراماسالا نوعی ادویه‌ی هندی است که بسیار خوشمزه و خوش‌ عطر است. این ادویه منحصر به کشور هند نیست، بلکه در بیشتر کشور ها هم شناخته شده و پرمصرف است. در ایران از این ادویه برای پخت پلو به جای ادویه‌ ی کاری و یا ادویه‌ ی بریانی نیز استفاده می‌ شود. با ما همراه باشید تا در ادامه کاربرد ادویه گرام ماسالا و همچطنین طرز تهیه این ادویه معطر را برای شما شرح دهیم.


ادویه گرام ماسالا چه کاربردی دارد؟

ادویه گرام ماسالا را می توان در پخت بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار داد. در ادامه برخی از کاربرد های این ادویه را ذکر خواهیم کرد.

  • نوعی ادویه ی پلویی خوش عطر
  • نوعی ادویه ی ترشی
  • طعم دار کردن گوشت
  • از بین بردن سردی گوشت
  • برای پخت مرغ و ماهی
  • یک ادویه ی خوش عطر برای اضافه کردن به سوپ
  • از بین برنده نفخ غذا
  • گرم کننده طبع غذا

طرز تهیه ادویه گرام ماسالا

ادویه گرام ماسالا یکی از انواع ادویه های ترکیبی خوشمزه و پرطرفدار هندی است که با ترکیبات متنوعی درست می شود. برای تهیه این ادویه خوش عطر می توانید از روش زیر استفاده کنید.

مواد لازم

  • جوز هندی: 2 عدد
  • انیسون یا بادیان:3 عدد
  • فلفل سیاه: 2 قاشق چایخوری
  • زیره سبز: 4 قاشق چایخوری
  • زردچوبه: 4 قاشق چایخوری
  • پودر هل: 3 قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز یا پاپریکا: 2 قاشق چایخوری
  • رازیانه:2 قاشق چایخوری
  • برگ بو: 5 عدد
  • میخک:1 قاشق چایخوری
  • دارچین: 4 قاشق چایخوری
  • زیره سیاه:2 قاشق چایخوری
  • گل سرخ: 3 قاشق چایخوری
  • پودر زنجبیل: 1 قاشق چایخوری
  • تخم گشنیز: 4 قاشق چایخوری

طرز تهیه

مرحله اول

برای تهیه ادویه گرام ماسالا هندی، ابتدا جوز هندی را به صورت رنده ‌ای خرد می‌ کنیم. سپس از یک تابه استیل استفاده می‌ کنیم و به آن تخم گشنیز، پودر زنجبیل، گل سرخ، زیره سیاه، دارچین، میخک، برگ بو و رازیانه را اضافه می ‌کنیم.

مرحله دوم

سپس به ترکیب ادویه‌ های قبلی، فلفل قرمز یا پاپریکا، هل، زردچوبه، زیره سبز، فلفل سیاه، اَنیسون یا بادیان و جوز هندی را اضافه کرده و همه را با هم مخلوط می‌ کنیم. سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار می ‌دهیم و به مدت حدود ۵ دقیقه تفت می ‌دهیم تا ادویه‌ ها خوب ترکیب شده و روایح آنها آزاد شوند.

مرحله سوم

توجه داشته باشید که تفت دادن ادویه‌ ها باعث می‌ شود طعم و عطر آنها با هم ادغام شده و بوی خامی شان از بین برود. سپس تابه را از روی حرارت برمی ‌داریم و ادویه‌ ها را به صورت داغ درون غذاساز می ‌ریزیم و آنها را میکس می‌ کنیم تا به طور کامل پودر شوند.

مرحله چهارم

توجه داشته باشید که مقدار ادویه‌ ها می ‌تواند بسته به سلیقه هر شخص متغیر باشد. به عنوان مثال، اگر مقدار فلفل قرمز یا پاپریکا را افزایش دهید، رنگ ادویه گرام ماسالا قرمز می‌ شود. همچنین، اگر مقدار زردچوبه را بیشتر کنید، رنگ ادویه گرام ماسالا زرد خواهد شد.

مرحله پنجم

در پایان، به ادویه گرام ماسالا اجازه می ‌دهیم کاملاً خنک شود، سپس آن را درون ظرف شیشه ‌ای با درب قرار می‌ دهیم. سپس درب ظرف را محکم می ‌بندیم و آن را در یک محیط خشک و خنک نگهداری می‌ کنیم. ادویه گرام ماسالا مناسب برای استفاده در غذا هایی با طعم سرد است.


برای تهیه انواع ادویه جات به صورت فله و بسته بندی در سایت بالسی می توانید با شماره 09128939218 تماس بگیرید.



 

روش استفاده از ادویه گرام ماسالا

ماسالا یکی از ادویه‌ های محبوب در آشپزی هندی است که معمولاً برای تهیه غذاهایی مانند کاری و دال استفاده می ‌شود. این ادویه دارای طعم و آرومایی خاصی است که به غذاها طعم خاصی می ‌بخشد. روش استفاده از ماسالا به ترکیب آن با سایر مواد غذایی و نوع غذایی مورد نظر بستگی دارد. اینجا چند نکته برای استفاده از ادویه گرام ماسالا در آشپزی آمده است.

  • ماسالا را می‌ توان به سس ‌ها، طعم دهنده ‌ها و حتی به دلخواه به مایعات مانند آب، رب گوجه فرنگی یا شیر اضافه کرد. این کار به ماسالا کمک می‌ کند تا به طور یکنواخت در غذا توزیع شود.
  • برخی از آشپز ها ماسالا را به صورت پودر تنها به غذا ها اضافه می ‌کنند، بدون سرخ کردن قبلی یا اضافه کردن به مایعات. این روش نیز معمولاً به خوبی کار می ‌کند و برای غذا هایی که نیاز به طعم شدید ماسالا دارند مناسب است.
  • توجه داشته باشید که ماسالا دارای طعم قوی است، بنابراین اگر برای اولین بار از آن استفاده می‌کنید، بهتر است مقداری کمتر از آن را اضافه کنید و سپس بعداً بسته به تجربه خود مقدار آن را تنظیم کنید.
  • قبل از پایان پخت غذا، بهتر است یک نمونه کوچک از غذا را بررسی کرده و طعم آن را تست کنید. اگر لازم باشد، می ‌توانید مقدار ماسالا را تنظیم کنید تا به طعم دلخواهتان برسد.

با این روش‌ ها، می‌ توانید از ادویه گرام ماسالا به بهترین نحو در آشپزی خود استفاده کنید.

نکات طلایی استفاده از ادویه گرام ماسالا

برای استفاده از این ادویه محبوب می توانید نکات زیر را در نظر بگیرید.

  • این ادویه را می توانید به تخم مرغ اضافه کنید و یک طعم جدید و خوشمزه را تجربه کنید.
  • می توانید هنگام سرو سبزیجات پخته‌ شده یا سوخاری، مقداری از این ادویه را روی غذا بپاشید و رنگ و طعم آن را بهتر کنید.
  • این ادویه رنگ و لعاب بسیار خوبی به سوپ و انواع خورش می‌ بخشد.
  • انواع سس سالاد و چاشنی غذا با استفاده از این ادویه تهیه می ‌شود.
  • برنج و نان‌ های رژیم گیاهخواری با استفاده از این ادویه خوش‌ عطر و طعم می ‌شود.
  • به دلیل این که ادویه گرام ماسالا برشته و بعد آسیاب می ‌شود، باید به سرعت مصرف شود. اما می ‌توان در محفظه دربسته این ادویه را طولانی ‌مدت نگهداری کنید. برای اینکه عطر و طعم این ادویه از بین نرود، بهتر است قبل از شروع پخت غذا، آن را تفت دهید.
  • این ادویه را با استفاده از گوجه فرنگی، پیاز و سیر به صورت یک خمیر درآورده و در غذاهای هندی مانند بریانی استفاده می‌کنند.
  • می توانید از ترکیب این محصول با آب، شیر یا سرکه برای پخت غذا مخصوصا ماهی استفاده کنید.
  • بهتر است این ادویه را در پایان فرآیند پخت به غذا اضافه کنید، زیرا ممکن است این ادویه در معرض حرارت مستقیم به سرعت بسوزد.

چاشنی شنبلیله خشک مخصوص قورمه سبزی

چاشنی شنبلیله خشک مخصوص قورمه سبزی

قورمه سبزی یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که در تهیه آن از اسفناج، جعفری و شنبلیله استفاده می‌ شود. در میان این مواد، شنبلیله نوعی سبزی ویژه است که در بسیاری از غذاهای ایرانی به عنوان طعم ‌دهنده اصلی کاربرد دارد. شنبلیله خشک یک سبزی خاص و دلپذیر است که می‌تواند به قورمه سبزی طعم و مزه جدیدی ببخشد. در انتخاب زمان و روش اضافه کردن شنبلیله خشک به قورمه سبزی، باید بر اساس تمایلات شخصی و سلیقه خود عمل کنید. بسیاری از خانه داران و آشپز ها، شنبلیله را به قورمه سبزی اضافه می کنند تا طعم، رنگ و مزه جدیدی به این غذا ببخشد. در این مطلب شنبلیله خشک برای قورمه سبزی و زمان اضافه کردن آن به قورمه سبزی را بررسی خواهیم کرد.



نوع شنبلیله

می توانید شنبلیله خشک را به صورت پودر دریافت کنید، زیرا شنبلیله به صورت پودر از طعم و رایحه قوی ‌تری برخوردار است. در صورتی که دوست دارید طعم شنبلیله بیشتر به غذا منتقل شود، شنبلیله را به طور کامل خرد کرده و به قورمه سبزی اضافه کنید. اضافه کردن شنبلیله خشک به قورمه سبزی یک تجربه خوشمزه و جدید است، اما همانند دیگر اجزای قورمه سبزی، زمان اضافه کردن شنبلیله خشک به این غذا بستگی به سلیقه شما دارد.

می ‌توانید شنبلیله را به صورت تزئینی به غذا اضافه کنید و در هنگام سرو از طعم و رایحه آن لذت ببرید. همچنین می ‌توانید شنبلیله را در مرحله پخت به قورمه سبزی اضافه کنید و این خورش را با طعم و مزه بارز شنبلیله تجربه کنید. در هر صورت، با اضافه کردن شنبلیله خشک به قورمه سبزی، ترکیبی منحصر به فرد ایجاد خواهد شد که می ‌توانید این تجربه‌ ی جدید را در آشپزخانه‌ ی خود به اشتراک بگذارید.



برای تهیه سبزیجات خشک به صورت فله و بسته بندی از سایت بالسی با شماره 09128939218 تماس بگیرید.



دستور پخت قورمه سبزی با شنبلیله خشک

قورمه سبزی یکی از محبوب‌ترین خورشت‌های ایرانی است که می‌توانید با استفاده از سبزی خشک نیز آماده کنید، این روش، با وجود متفاوت بودنش، یک گزینه عالی برای دورهمی‌ها و مهمانی‌هاست.


مواد لازم

  • گوشت گوسفندی یا گوساله: 700 گرم
  • پیاز متوسط: 2 عدد
  • سیر: 3 حبه
  • سبزی قورمه خشک: 3 پیمانه
  • لوبیا قرمز پخته شده: 2 پیمانه
  • لیمو عمانی: 4 عدد
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

مرحله اول، آماده کردن مواد برای پخت

لوبیاها را از شب قبل خیس کنید تا نفخ بگیرند و زمان پختشان کاهش یابد. سپس آن‌ها را در قابلمه‌ای با حرارت ملایم پخته و آبکش کنید. سبزی خشک را نیم ساعت در آب گرم قرار دهید و سپس آب آن‌ها را تخلیه کنید. در یک ماهیتابه، با حرارت کم، سبزی خشک را تفت دهید تا آب آن‌ها بخار شود. سپس کمی روغن سرخ‌کردنی را به ماهیتابه اضافه کرده و سبزی خشک را تا زمانی که به رنگ تیره در بیایند، سرخ کنید.


مرحله دوم، تفت دادن سیر و پیاز

زمانی که سبزی در حال سرخ شدن است، پیازها را شسته و خرد کنید. پیاز سرخ شده را همراه با روغن سرخ کردنی در یک قابلمه بریزید و تا زمانی که طلایی شود، تفت دهید. سپس سیر خرد شده را به قابلمه اضافه کنید تا به خورشت عطر و طعم دلپذیری بدهد.

قبل از اینکه سیر و پیاز کاملاً سرخ شوند، گوشت و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند، تفت دهید. حین پخت قورمه سبزی با سبزی خشک، نباید گوشت را زیاد تفت دهید تا آن پخته شود. در این مرحله بهتر است نمک را اضافه نکنید، زیرا ممکن است باعث دیرپز شدن گوشت شود. لوبیاهای پخته شده را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. کمی با سایر مواد تفت دهید، اما پوست لوبیا نباید چروک شود.


مرحله آخر، زمان برای پخت

سبزی‌های سرخ شده را به پیاز، گوشت و لوبیا اضافه کنید و سپس به اندازه‌ی سه چهارم قابلمه آب بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب جوش بیاید، سپس با حرارت ملایم، قورمه سبزی شروع به جا افتادن می کند. برای استفاده از لیمو عمانی در خورشت قورمه سبزی، می‌توانید به چند روش عمل کنید.

در روش اول، بعد از آن که گوشت و لوبیا نیم‌پز شدند، لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ کرده و به قابلمه قورمه سبزی اضافه کنید. در روش دیگر، لیمو عمانی‌ها را در ظرفی خیس کرده و همراه با نمک به خورشت اضافه کنید. حتی می‌توانید لیمو‌ها را از وسط نصف کرده، هسته آن را خارج کرده و همراه با سبزی به قابلمه اضافه کنید. همچنین، پودر لیمو عمانی نیز می‌تواند جایگزین خوبی برای لیمو عمانی تازه باشد که پس از پخت گوشت به خورشت اضافه می‌شود.

 

برخی خواص شنبلیله خشک

اگر می‌ خواهید بدانید که این گیاه دارویی چه خاصیتی دارد، با ما همراه باشید تا با برخی از خواص این گیاه آشنا شوید.

  • درمان مشکلات رحم و تخمدان
  • کاهش درد در زمان پریودی
  • درمان چسبندگی رحم
  • درمان سرفه
  • بهبود سلامت مو
  • درمان بواسیر
  • درمان بی خوابی
  • درمان تنبلی تخمدان
  • افزایش سطح تستوسترون
  • پاک‌کننده فوق‌العاده قوی برای پوست
  • بهبود سلامت کبد
  • کاهش سطح قند خون
  • کاهش وزن

 

نکات کلیدی در پخت قورمه سبزی

در زمان طبخ هر غذا، نکات کلیدی وجود دارد که با رعایت آن‌ها خوشت یا هر نوع غذایی بسیار خوشمزه‌تر و خوش‌رنگ‌ولعاب می‌شود.

  • اضافه کردن شنبلیله خشک به قورمه سبزی پس از پختن گوشت، عطر بی‌نظیری به خورشت می‌دهد؛ اما مقدار بسیار شنبلیله، خورشت را تلخ می‌کند.
  • برخی از آشپزها معتقدند که شنبلیله خشک باید قبل از اضافه کردن به قورمه سبزی در آب خیسانده و کمی نرم شود. این کار ممکن است باعث از بین رفتن تلخی شنبلیله شود.
  • در صورتی که دوست دارید طعم تلخ اصلی شنبلیله حفظ شود، بهتر است آن را قبل از اضافه کردن به قورمه سبزی خیس نکنید.
  • گوشت قرمز در قورمه سبزی با سبزی خشک بهتر است درشت خرد شده و کمی تفت داده شود تا در خورشت آبدار باقی بماند.
  • برای خوشرنگ شدن خورش، می‌توانید مقدار کمی زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
  • برای روغن بیشتر قورمه سبزی و مقوی شدن آن، می‌توان از عصاره قلم استفاده کنید.
  • در زمان پخت قورمه سبزی با سبزی خشک به‌نسبت سبزی تازه، زمان کمتری برای پخت نیاز خواهد داشت.

کاربردهای مختلف ادویه تندوری

کاربردهای مختلف ادویه تندوری

انتخاب ادویه مناسب می‌ تواند باعث بهتر شدن دستپخت و لذیذ شدن غذاها شود. یکی از ادویه‌ های محبوب در حال حاضر، ادویه تندوری است. این ادویه هندی، از شهر تندور در هندوستان سرچشمه گرفته و تأثیر زیادی بر آشپزی هندی داشته است. از نظر فرهنگی، ادویه تندوری یکی از ادویه‌ های مهم هندوستان محسوب می‌ شود. در آشپزی هندی، این ادویه در انواع غذاها و سس ‌ها به کار می‌ رود و به آنها طعم تند و گرمی می ‌بخشد. در ادامه این مطلب قصد داریم موارد استفاده ادویه تندوری را برای شما عزیزان بیان کنیم.

ادویه تندوری چیست؟

همه علاقه ‌مندان به آشپزی و آشپزان حرفه‌ ای به خوبی می ‌دانند که دنیای ادویه ‌ها چقدر بزرگ و شگفت ‌انگیز است. ادویه‌ ها به دلیل توانایی ‌شان در تغییر طعم و عطر غذاها بسیار محبوب هستند. یکی از این ادویه‌ های خوشمزه، ادویه تندوری است که در این مطلب به آن پرداخته ‌ایم.

ادویه تندوری ترکیبی از ادویه‌ ها است که به ‌طور خاص برای استفاده با تندور یا تنور گلی تهیه می ‌شود. تندور نوعی تنور استوانه ‌ای است که در کشور هایی مانند هندوستان، افغانستان و ایران استفاده می‌ شود و معمولاً با ذغال و چوب گرم می‌ شود. بنابراین، با توجه به این که همه در خانه خود تندور ندارند، خرید ادویه تندوری یا تهیه آن در خانه راه‌ حل بهتری است.


طرز تهیه ادویه تندوری بحرینی و پاکستانی

برای تهیه ادویه تندوری، همانطور که اشاره کردیم، باید ادویه‌ های مختلفی را ترکیب کنید. این ادویه‌ ها بسته به سلیقه افراد ممکن است متفاوت باشند، اما معمولاً شامل سیر، زنجبیل، پیاز، فلفل کاین (نوعی فلفل هندی تند)، ادویه گرام ماسالا و گاهی سایر ادویه ‌ها و افزودنی ‌ها می‌ شوند. این ادویه ‌ها اغلب در هاون با یکدیگر خرد و ترکیب می‌ شوند. اما از هر ادویه چه مقدار باید استفاده کنید؟ می‌ توانید از دستور زیر استفاده کنید.



برای تهیه انواع ادویه جات به صورت فله و بسته بندی در سایت بالسی می توانید با شماره 09128939218 تماس بگیرید.



مواد لازم برای تهیه ادویه تندوری

  • 2 قاشق سوپخوری ادویه پاپریکا
  • 1 قاشق سوپخوری زنجبیل آسیاب ‌شده
  • 1 قاشق سوپخوری زیره سبز آسیاب ‌شده
  • 1 قاشق سوپخوری تخم گشنیز آسیاب‌ شده
  • 1 قاشق سوپخوری زردچوبه
  • 1 قاشق چایخوری هل آسیاب‌ شده
  • 1 قاشق چایخوری پودر سیر
  • سه چهارم قاشق چایخوری دارچین آسیاب ‌شده
  • یک دوم یا سه چهارم قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز تند (یا فلفل سیاه)

این ادویه‌ ها را با یکدیگر مخلوط کنید و در یک ظرف مناسب که هوا وارد آن نشود، نگه دارید. این ظرف را در یک محیط خشک و خنک نگه دارید تا حداکثر ۶ ماه مصرف کنید.


ادویه تندوری در چه غذاهایی استفاده می شود؟

افرادی که به دنبال خرید ادویه تندوری هستند، از آن برای تهیه غذا هایی مانند جوجه کباب استفاده می‌ کنند. به همین دلیل، این ادویه در کشور ما به نام ادویه جوجه کبابی نیز شناخته می‌ شود. با تأکید بر اینکه این ادویه اصالتاً از هندوستان به ما رسیده است، بسیاری از افراد آن را در آشپزی‌ های تنوری نیز به کار می‌ برند.

یکی از غذاهای معروف، مرغ تندوری است که برای تهیه آن مرغ را با ترکیبی از ادویه تندوری و ماست مخلوط کرده و سپس آن را در یک تنور بسیار داغ می ‌پزند. پوست مرغ به رنگ صورتی درآمده و طعم بسیار لذیذی دارد. این ادویه مقوی، معطر و خوشمزه را می ‌توانید برای پخت سایر غذاها مانند جوجه کباب، میگو، ماهی و گریل کردن گوشت نیز به کار ببرید.

افرادی که چیپس خانگی درست می‌ کنند، می‌ توانند با افزودن این ادویه به آن، به چیپس‌ های خود طعمی متفاوت و خوشمزه ببخشند.


نحوه استفاده از ادویه تندوری

بهترین زمان برای اضافه کردن این ادویه به غذا، قبل از طبخ و در زمان آماده‌ سازی مواد اولیه با استفاده از روش مرینت است. برای استفاده از این ادویه، می ‌توانید مقدار مشخصی (مثلاً ۱۰ گرم) از آن را با روغن خوراکی (مانند روغن زیتون یا روغن کنجد) مخلوط کرده و سپس تکه‌ های مرغ یا گوشت خود را در این ترکیب آغشته کنید و به مدت چند ساعت استراحت دهید. سپس بهتر است گوشت یا مرغ آماده‌ شده را با روش کبابی یا سرخ‌کردن بپزید.


خواص ادویه تندوری

خرید ادویه تندوری به دلیل مزایای متعددی که دارد، باید اولویت اصلی هر آشپز و هر کسی باشد که به غذاهای تند علاقه دارد. این ادویه مغذی ترکیبات مفید زیر را دارد.

فیبر: در ترکیبات ادویه تندوری، هل و فلفل سیاه گنجانده می ‌شوند که هر دو حاوی مقدار زیادی فیبر هستند. برخی ادویه‌ های دیگر مانند جوز هندی و میخک نیز دارای مقدار بالایی فیبر هستند.

مواد معدنی: زنجبیل و هل از جمله ترکیباتی هستند که حاوی مقادیر زیادی منگنز و مس هستند. همچنین، در بین اجزای ادویه ‌های موجود در این ادویه هندی، مواد معدنی دیگری مانند آهن، کلسیم و منیزیم نیز یافت می‌ شوند.

ویتامین ها: این ادویه از فلفل کاین (فلفل تند قرمز هندی) در ترکیبات خود استفاده می‌ کند که سرشار از ویتامین A است. میخک و هل نیز ویتامین C بالایی دارند.

ادویه تندوری مزایای بسیاری برای سلامت انسان دارد که به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

اضافه وزن: افرادی که دارای اضافه وزن هستند، باید خرید ادویه تندوری را به فهرست خرید ماهانه خود اضافه کنند، زیرا با مصرف این ادویه، احساس سیری زودتر به آن‌ها دست می ‌دهد و می ‌تواند از پرخوری جلوگیری کند.

یبوست: ترکیبات ادویه تندوری، همانطور که قبلاً گفته شد، حاوی مقادیر بالایی فیبر هستند. بنابراین، این ادویه‌ ها می ‌توانند به عبور مواد غذایی از طریق روده کمک کرده و می ‌توانند برای درمان یبوست مفید باشند.

سرطان: کپسایسین یک ماده شیمیایی است که در فلفل قرمز یافت می ‌شود و به طور معمول به عنوان ماده ‌ای با خواص ضد التهاب و ضد اکسیدان شناخته می‌ شود. برخی تحقیقات نشان داده است که کپسایسین ممکن است در مبارزه با برخی انواع سرطان ‌ها، مانند سرطان‌ های سینه و پروستات، اثرات مثبتی داشته باشد.


سخن پایانی

تندور یا تنور، اسم نوعی تنور استوانه ‌ای در هندوستان است که مختص طبخ انواع غذاها است. یکی از دلایل محبوبیت چشمگیر این ادویه، طعم خاص و آسانی تهیه آن در خانه است. یکی از چالش ‌هایی که آشپزان با آن مواجه می ‌شوند، عدم پسند عطر گوشت و مرغ است. بنابراین، استفاده از ادویه‌ های مناسبی همچون ادویه تندوری برای بهبود طعم این غذاها بسیار ضروری است.