چاشنی شنبلیله خشک مخصوص قورمه سبزی

چاشنی شنبلیله خشک مخصوص قورمه سبزی

قورمه سبزی یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که در تهیه آن از اسفناج، جعفری و شنبلیله استفاده می‌ شود. در میان این مواد، شنبلیله نوعی سبزی ویژه است که در بسیاری از غذاهای ایرانی به عنوان طعم ‌دهنده اصلی کاربرد دارد. شنبلیله خشک یک سبزی خاص و دلپذیر است که می‌تواند به قورمه سبزی طعم و مزه جدیدی ببخشد. در انتخاب زمان و روش اضافه کردن شنبلیله خشک به قورمه سبزی، باید بر اساس تمایلات شخصی و سلیقه خود عمل کنید. بسیاری از خانه داران و آشپز ها، شنبلیله را به قورمه سبزی اضافه می کنند تا طعم، رنگ و مزه جدیدی به این غذا ببخشد. در این مطلب شنبلیله خشک برای قورمه سبزی و زمان اضافه کردن آن به قورمه سبزی را بررسی خواهیم کرد.



نوع شنبلیله

می توانید شنبلیله خشک را به صورت پودر دریافت کنید، زیرا شنبلیله به صورت پودر از طعم و رایحه قوی ‌تری برخوردار است. در صورتی که دوست دارید طعم شنبلیله بیشتر به غذا منتقل شود، شنبلیله را به طور کامل خرد کرده و به قورمه سبزی اضافه کنید. اضافه کردن شنبلیله خشک به قورمه سبزی یک تجربه خوشمزه و جدید است، اما همانند دیگر اجزای قورمه سبزی، زمان اضافه کردن شنبلیله خشک به این غذا بستگی به سلیقه شما دارد.

می ‌توانید شنبلیله را به صورت تزئینی به غذا اضافه کنید و در هنگام سرو از طعم و رایحه آن لذت ببرید. همچنین می ‌توانید شنبلیله را در مرحله پخت به قورمه سبزی اضافه کنید و این خورش را با طعم و مزه بارز شنبلیله تجربه کنید. در هر صورت، با اضافه کردن شنبلیله خشک به قورمه سبزی، ترکیبی منحصر به فرد ایجاد خواهد شد که می ‌توانید این تجربه‌ ی جدید را در آشپزخانه‌ ی خود به اشتراک بگذارید.



برای تهیه سبزیجات خشک به صورت فله و بسته بندی از سایت بالسی با شماره 09128939218 تماس بگیرید.



دستور پخت قورمه سبزی با شنبلیله خشک

قورمه سبزی یکی از محبوب‌ترین خورشت‌های ایرانی است که می‌توانید با استفاده از سبزی خشک نیز آماده کنید، این روش، با وجود متفاوت بودنش، یک گزینه عالی برای دورهمی‌ها و مهمانی‌هاست.


مواد لازم

  • گوشت گوسفندی یا گوساله: 700 گرم
  • پیاز متوسط: 2 عدد
  • سیر: 3 حبه
  • سبزی قورمه خشک: 3 پیمانه
  • لوبیا قرمز پخته شده: 2 پیمانه
  • لیمو عمانی: 4 عدد
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

مرحله اول، آماده کردن مواد برای پخت

لوبیاها را از شب قبل خیس کنید تا نفخ بگیرند و زمان پختشان کاهش یابد. سپس آن‌ها را در قابلمه‌ای با حرارت ملایم پخته و آبکش کنید. سبزی خشک را نیم ساعت در آب گرم قرار دهید و سپس آب آن‌ها را تخلیه کنید. در یک ماهیتابه، با حرارت کم، سبزی خشک را تفت دهید تا آب آن‌ها بخار شود. سپس کمی روغن سرخ‌کردنی را به ماهیتابه اضافه کرده و سبزی خشک را تا زمانی که به رنگ تیره در بیایند، سرخ کنید.


مرحله دوم، تفت دادن سیر و پیاز

زمانی که سبزی در حال سرخ شدن است، پیازها را شسته و خرد کنید. پیاز سرخ شده را همراه با روغن سرخ کردنی در یک قابلمه بریزید و تا زمانی که طلایی شود، تفت دهید. سپس سیر خرد شده را به قابلمه اضافه کنید تا به خورشت عطر و طعم دلپذیری بدهد.

قبل از اینکه سیر و پیاز کاملاً سرخ شوند، گوشت و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند، تفت دهید. حین پخت قورمه سبزی با سبزی خشک، نباید گوشت را زیاد تفت دهید تا آن پخته شود. در این مرحله بهتر است نمک را اضافه نکنید، زیرا ممکن است باعث دیرپز شدن گوشت شود. لوبیاهای پخته شده را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. کمی با سایر مواد تفت دهید، اما پوست لوبیا نباید چروک شود.


مرحله آخر، زمان برای پخت

سبزی‌های سرخ شده را به پیاز، گوشت و لوبیا اضافه کنید و سپس به اندازه‌ی سه چهارم قابلمه آب بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب جوش بیاید، سپس با حرارت ملایم، قورمه سبزی شروع به جا افتادن می کند. برای استفاده از لیمو عمانی در خورشت قورمه سبزی، می‌توانید به چند روش عمل کنید.

در روش اول، بعد از آن که گوشت و لوبیا نیم‌پز شدند، لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ کرده و به قابلمه قورمه سبزی اضافه کنید. در روش دیگر، لیمو عمانی‌ها را در ظرفی خیس کرده و همراه با نمک به خورشت اضافه کنید. حتی می‌توانید لیمو‌ها را از وسط نصف کرده، هسته آن را خارج کرده و همراه با سبزی به قابلمه اضافه کنید. همچنین، پودر لیمو عمانی نیز می‌تواند جایگزین خوبی برای لیمو عمانی تازه باشد که پس از پخت گوشت به خورشت اضافه می‌شود.

 

برخی خواص شنبلیله خشک

اگر می‌ خواهید بدانید که این گیاه دارویی چه خاصیتی دارد، با ما همراه باشید تا با برخی از خواص این گیاه آشنا شوید.

  • درمان مشکلات رحم و تخمدان
  • کاهش درد در زمان پریودی
  • درمان چسبندگی رحم
  • درمان سرفه
  • بهبود سلامت مو
  • درمان بواسیر
  • درمان بی خوابی
  • درمان تنبلی تخمدان
  • افزایش سطح تستوسترون
  • پاک‌کننده فوق‌العاده قوی برای پوست
  • بهبود سلامت کبد
  • کاهش سطح قند خون
  • کاهش وزن

 

نکات کلیدی در پخت قورمه سبزی

در زمان طبخ هر غذا، نکات کلیدی وجود دارد که با رعایت آن‌ها خوشت یا هر نوع غذایی بسیار خوشمزه‌تر و خوش‌رنگ‌ولعاب می‌شود.

  • اضافه کردن شنبلیله خشک به قورمه سبزی پس از پختن گوشت، عطر بی‌نظیری به خورشت می‌دهد؛ اما مقدار بسیار شنبلیله، خورشت را تلخ می‌کند.
  • برخی از آشپزها معتقدند که شنبلیله خشک باید قبل از اضافه کردن به قورمه سبزی در آب خیسانده و کمی نرم شود. این کار ممکن است باعث از بین رفتن تلخی شنبلیله شود.
  • در صورتی که دوست دارید طعم تلخ اصلی شنبلیله حفظ شود، بهتر است آن را قبل از اضافه کردن به قورمه سبزی خیس نکنید.
  • گوشت قرمز در قورمه سبزی با سبزی خشک بهتر است درشت خرد شده و کمی تفت داده شود تا در خورشت آبدار باقی بماند.
  • برای خوشرنگ شدن خورش، می‌توانید مقدار کمی زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
  • برای روغن بیشتر قورمه سبزی و مقوی شدن آن، می‌توان از عصاره قلم استفاده کنید.
  • در زمان پخت قورمه سبزی با سبزی خشک به‌نسبت سبزی تازه، زمان کمتری برای پخت نیاز خواهد داشت.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد