شوید پلو به عنوان یکی از غذا های محبوب ایرانی شناخته می شود که با طعم و عطر بی نظیر خود، جذابیت زیادی دارد. راز خوشمزگی این غذا استفاده از ادویه های خاص است. ادویهی مخصوص برای شوید پلو یک ترکیب فوق العاده و خوشعطر است که شامل شوید خشک شده، نمک، نشاسته ذرت، و ادویه هایی مانند دارچین، هل، زردچوبه، پودر پیاز، زعفران و سایر ادویه های معطر می شود. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با ادویه شوید پلو و طرز تهیه این غذای لذیذ بیشتر آشنا کنیم.
ادویههای به کار رفته در شوید پلو معمولا شامل موارد زیر هستند.
برای تهیه انواع ادویه جات به صورت فله و بسته بندی از سایت بالسی می توانید با شماره 09128939218 تماس بگیرید.
شوید پلو یکی از پلو های مجلسی و خوشمزه ایرانی است. شما می توانید این غذای لذیذ را در خانه برای مهمانان خود تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید. در ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه را برای شما عزیزان آورده ایم.
مواد لازم
طرز تهیه
مرحله اول
ابتدا مرغ ها را خوب شسته و تمیز کنید، سپس روی آنها 3 شیار باریک ایجاد کنید. برای آماده سازی برنج، آن را به همراه آب و نمک بخیسانید و حداقل 3 ساعت بماند تا برنج به طور کامل بخیسد و نرم شود.
مرحله دوم
اگر از شوید تازه استفاده میکنید، ابتدا شویدها را پاک کنید و بشورید تا کلیه آلودگیها و خاکهای موجود بر روی آنها برداشته شود. سپس شویدها را کنار بگذارید تا آب آنها برود. این کار باعث می شود که شوید ها برای استفاده در طبخ، بهتر آماده شوند و به غذا طعم و عطر خاصی بدهند.
مرحله سوم
مرغها را در یک ظرف مناسب بریزید و با 3 قاشق زعفران دم کرده به خوبی ماساژ دهید. سپس درب ظرف را ببندید و مرغ ها را در یخچال قرار دهید. این کار به مرغ این اجازه می دهد که زعفران را جذب کند و طعم و عطر زعفران به خوبی به گوشت مرغ وارد شود.
مرحله چهارم
مرغها را پس از نیم ساعت از یخچال خارج کنید. سپس فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را به مرغ اضافه کنید و دوباره به خوبی ماساژ دهید. ماساژ دادن به این مواد به معنای مخلوط کردن آنها با مرغ است تا به طور یکنواخت روی آن پخش شوند و به گوشت مرغ جذب شوند. سپس مرغها را دوباره در یخچال قرار دهید. این کار به مرغ این امکان را میدهد که از مزه و طعم ادویهها به خوبی بهره ببرد.
مرحله پنجم
در یک تابه مقداری روغن داغ کنید و مرغ ها را در آن تفت دهید تا کمی سرخ شود.
مرحله ششم
پیاز را پوست بگیرید و آن را بشویید سپس به صورت خلالی خرد کنید.
مرحله هفتم
در یک قابلمه پیاز ها را با روغن سرخ کنید تا کاراملی شود.
مرحله هشتم
سیر را نیز پوست بگیرید و با رنده ریز آن ها رنده کنید. سپس سیر رنده شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله نهم
یک عدد فلفل دلمهای کوچک را شسته و تخمههای آن را خارج کرده، سپس آن را به صورت خلالی یا نگینی ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. فلفل دلمهای عطر و طعم بینظیری به مرغ میبخشد.
مرحله دهم
هویج را پوست بگیرید سپس به صورت حلقه ای نازک برش دهید و به پیاز اضافه کنید سپس تفت دهید.
مرحله یازدهم
به پیاز ادویههایی از قبیل نمک، فلفل سیاه و پودر لیمو عمانی اضافه کرده و تفت دهید تا ادویهها به طور مساوی به مواد بپیوندند. میزان نمک و فلفل به سلیقهی شخصی بستگی دارد؛ برخی از افراد علاقه دارند که غذا تند یا خوش نمک باشد، در این صورت میتوانید ادویهها را افزایش دهید.
مرحله دوازدهم
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله سیزدهم
برگ بو را به همراه آب به مواد اضافه کنید.
مرحله چهاردهم
مرغ هایی که سرخ کرده اید را به مواد پیاز اضافه کنید و حرارت گاز را کم کنید تا مرغ بپزد.
مرحله پانزدهم
در نیم ساعت پایانی، زعفران را به مرغ اضافه کنید.
مرحله شانزدهم
در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید تا بجوشد. سپس برنج خیس شده را به آب جوش اضافه کنید.
مرحله هفدهم
وقتی برنج آب دوباره به جوش آمد و کمی نرم شد شوید را به برنج اضافه کنید و کمی هم بزنید سپس آبکش کنید.
مرحله هجدهم
در ته قابلمه روغن بریزد سپس ته دیگ دلخواهتان را بچینید. برنج را روی ته دیگ بریزید و به کره آب شده را به همراه کمی ترکیب روغن آب داغ به برنج اضافه کنید کناره های برنج را به وسط بکشید و با کمک ته کفگیر سوراخ های عمیق در آن ایجاد کنید سپس برنج را دم بگذارید.
مرحله نوزدهم
اگر بخواهید میتوانید برنج سفید را با زعفران ترکیب کنید و یا اینکه زعفران دم کرده را در اواخر پخت روی برنج بریزید. غذای شما آماده است نوش جان!
ادویه ها نقش بسیار مهمی در ایجاد طعم و عطر بینظیر شوید پلو دارند. با انتخاب درست ادویه ها و استفاده مناسب از آن ها، می توانید به این غذای ایرانی اصیل طعمی منحصر به فرد ببخشید. باید به خاطر داشت که سلیقه ی شما و دیگران متفاوت است. بنابراین با کمی امتحان و انتخاب ترکیبات مختلف، می توانید بهترین ادویه ها را برای شوید پلوی خود پیدا کنید.