لازانیا، یکی از محبوبترین و لذیذترین غذاهای ایتالیایی، با لایههای پاستای ورقهای، سس مخصوص و پنیرهای پارمزان و ریکوتا تهیه میشود. این غذای خوشمزه با انواع سسها قابل تهیه است که میتواند شامل گوشت قرمز، مرغ، تن ماهی و سبزیجات متنوعی مانند گوجهفرنگی، پیاز و قارچ باشد. لازانیا به دلیل قدیمی بودن و محبوبیت جهانیاش، به عنوان یکی از نخستین انواع پاستا در نظر گرفته میشود. لازانیا با ادویهجاتی مانند پودر سیر، پونه کوهی و ریحان طعمدار شده و با پنیر موتزارلا روی آن سرو میشود. در ادامه این مطلب طرز تهیه لازانیا با سس سفید و ادویه مخصوص را شرح خواهیم داد.
لازانیا یکی از غذاهای کلاسیک و محبوب ایتالیایی است که به خاطر لایههای متنوع و طعم بینظیرش شناخته میشود. این غذای لذیذ از سه بخش اصلی تشکیل میشود: ورقههای پاستای لازانیا، مایه یا سسی که به صورت لایهلایه بر روی هر ورقه قرار میگیرد، و در نهایت سس بشامل و پنیر.
از زمانهای قدیم تاکنون، روشهای مختلفی برای تهیه لازانیا وجود داشته و هر فرد یا منطقهای دستور پخت خاص خود را دارد. این تفاوتها معمولاً به ترکیب مواد داخل لازانیا، انتخاب ادویههای مختلف و نوع پنیر استفاده شده بازمیگردد. به همین دلیل، میتوان گفت که تهیه لازانیا به نوعی به سلیقه شخصی نیز بستگی دارد و هر کسی میتواند این غذا را به روش خود آماده کند.
در ادامه یکی از روش های پخت این غذاهای محبوب ایتالیایی را برای شما عزیزان شرح خواهیم داد.
مواد مورد نیاز برای 4 نفر
- پیاز: 1 عدد بزرگ یا 2 عدد متوسط
- گوشت چرخکرده کمچرب: 500 تا 700 گرم
- قارچ: 500 گرم
- فلفل دلمهای: 2 عدد
- نمک: به میزان لازم
- فلفل سیاه: به میزان لازم
- پودر آویشن: به میزان لازم
- پودر سیر: به میزان لازم
- زردچوبه: به میزان لازم
- سبزیهای تازه: پونه کوهی یا جعفری به میزان کم
- رب گوجهفرنگی: 3 قاشق غذاخوری
- سس گوجهفرنگی: به میزان کم
- گوجهفرنگی لهشده یا رندهشده: 2 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون (یا روغن مایع): به میزان لازم
- پنیرها: ریکوتا، پارمزان و موزارلا
- سس بشامل: به میزان لازم
- پاستای لازانیا: 1 بسته
برای تهیه انواع ادویه جات به صورت فله و بسته بندی از سایت بالسی می توانید با شماره 09128939218 تماس بگیرید.
مرحله اول
برای شروع، تهیه سس اصلی لازانیا را آغاز کنید. ابتدا پیازها، قارچها و فلفل دلمهایها را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در تابه بریزید و بگذارید تا داغ شود. سپس پیازها را اضافه کنید و تا زمانی که نرم شوند، آنها را هم بزنید. بعد از نرم شدن پیاز، سیر و سپس گوشت چرخکرده کمچرب را اضافه کنید. حتماً توجه داشته باشید که گوشت دارای چربی زیادی نباشد.
سپس ادویهها، سبزیهای تازه خرد شده، قارچ و فلفل دلمهای را اضافه کنید. میزان ادویهها باید مطابق با سلیقه شما تنظیم شود، اما توصیه میشود که از ادویهها بیش از حد استفاده نکنید تا طعم اصلی سس حفظ شود.
در مرحله بعد، گوجهفرنگیها را به ترکیب اضافه کنید. برای بهبود طعم سس، بهتر است از ترکیب رب گوجهفرنگی، گوجهفرنگی لهشده و کمی سس گوجهفرنگی استفاده کنید. به طور تجربی، اولویت با رب گوجهفرنگی است، سپس گوجهفرنگی لهشده و در نهایت مقدار کمی سس گوجهفرنگی.
برای ارتقاء طعم سس، میتوانید کمی شکر سفید به آن اضافه کنید. این ترفند به شدت توصیه میشود، هرچند که شاید بخواهید آن را پنهان نگه دارید!
در پایان، یک لیوان آب به مخلوط اضافه کنید، در تابه را بگذارید و اجازه دهید تا مواد به خوبی بپزند و سس غلیظی به دست آید.
مرحله دوم
بعد از آمادهسازی سس لازانیا، آن را کنار بگذارید و مراقب باشید که خیلی سرد نشود. اکنون نوبت به آمادهکردن ورقههای لازانیا میرسد. برای این کار، قابلمهای را با آب پر کنید و به آن نمک اضافه کنید. برای هر 2 لیتر آب، یک قاشق غذاخوری نمک کافی است.
زمانی که آب به جوش آمد، ورقههای لازانیا را به آرامی به آن اضافه کنید. مدت زمانی که ورقهها باید در آب جوش بمانند بستگی به دستور پخت روی جعبه لازانیا دارد و معمولاً بین 10 تا 20 دقیقه است. مهم است که آب در حین پخت ورقهها همچنان در دمای جوش باقی بماند و هر از گاهی ورقهها را به آرامی هم بزنید تا به هم نچسبند.
پس از پخت ورقههای لازانیا، آنها را در صافی بریزید و به سرعت با آب سرد روی آنها بریزید تا از چسبیدن آنها به یکدیگر جلوگیری شود. در این مرحله، برخی از افراد برای جلوگیری از چسبیدن ورقهها، کمی روغن زیتون به آب جوش اضافه میکنند. این کار به جلوگیری از چسبیدن ورقهها کمک میکند. همچنین، برخی دیگر بعد از آبکش کردن لازانیا، کمی روغن به آنها میزنند و ورقهها را به صورت جداگانه روی یک سینی قرار میدهند تا خشک شوند. هر دو روش مؤثر هستند و انتخاب یکی از آنها به سلیقه شما بستگی دارد.
مرحله سوم
حتما باید فر را از قبل گذاشتن لازانیا در آن، به مدت 15 الی 20 دقیقه گرم کنید.
مرحله چهارم
کار شما تقریباً تمام شده است و اکنون وقت آن رسیده که لازانیا را آماده کنید. برای این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:
1. ابتدا کف ظرف مخصوص فر را با کمی روغن زیتون چرب کنید.
2. یک لایه نازک از سس لازانیا را در کف ظرف پخش کنید.
3. ورقههای لازانیا را روی سس بچینید.
4. مقداری سس روی ورقههای لازانیا بریزید.
5. بر روی سس، مقداری پنیر ریکوتا بپاشید.
6. چند تکه پنیر موزارلا را روی پنیر ریکوتا قرار دهید.
7. مجدداً یک لایه نازک از سس را روی پنیرها بریزید.
8. مقداری پنیر پارمزان را روی سس بپاشید.
9. لایه بعدی ورقههای لازانیا را اضافه کنید و کمی پنیر پارمزان بر روی آن بریزید.
10. این روند را تکرار کنید تا تمام مواد تمام شود.
11. در نهایت، لایه آخر را با ترکیبی از پنیرهای باقیمانده بپوشانید.
با این ترتیب، لازانیا به صورت لایه لایه آماده میشود و پس از پخت، طعم و بافتی خوشمزه خواهد داشت.